De Werking

"Leer meer dan alleen voetbal!"

Missie

F.C. Rooigem heeft als doel om een volledige jeugdwerking uit te bouwen waarbij voor elke leeftijdscategorie een ploegje voorzien wordt. Op termijn zal daar ook een eerste elftal uit voort vloeien waarbij onze jeugdwerking altijd primeert!
Ons complex ligt aan de Papiermolenstraat waar we zo veel mogelijk spelers uit de buurt willen bereiken.

Een 2e doel van de jeugdwerking is de sportieve ontwikkeling van kinderen op een aangename manier te ondersteunen, dit binnen een multiculturele omgeving. Respectvol zijn op de club en daarbuiten is voor ons heel belangrijk. Respect is glory!
Dat alles wordt uitgestraald en overgebracht door onze gemotiveerde trainers. Om de kennis van trainers voortdurend te blijven ontwikkelen sturen wij hen naar opleidingen( Elk Talent Telt), want niet enkel de spelers leren bij!

Visie

Football Club Rooigem wil niet zomaar een voetbalploeg zijn. Onze slogan "Leer meer dan alleen voetbal" geeft ons idee weer over het sociale aspect van sport, namelijk alle clubleden sterker en beter maken op diverse vlakken.
Niet enkel voetbal is bij ons belangrijk. Wat kan je dan nog leren op een voetbalclub? Wel heel veel: samenwerken in ploeg, leren omgaan met winst en verlies, communicatie,...
Dit zijn puntjes die voor ons minstens even belangrijk zijn als het voetbal aspect! Dat aspect wordt niet verwaarloosd en winnen doet iedereen graag. Het leerproces van alle spelertjes is namelijk belangrijker voor ons dan het winnen van een wedstrijd! Bij dit leerproces zijn respect en fair play de belangrijkste sleutelwoorden voor ons. Elke ploeg wordt voorzien van gemotiveerde en heel bekwame trainers die onze visie volgen.

Onze club volgt het charter van Elk Talent Telt en de Panathonverklaring!